Australia Austria France Germany Greece Italy Japan New Zealand Portugal Singapore Spain Switzerland UAE UK
Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Ο Aerobin αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα στη διαχείριση των απορριμμάτων του σπιτιού και του κήπου. Ακολουθούν οι απαντήσεις σε επιλεκτικές συχνές ερωτήσεις.

Τι είναι ο Aerobin;
Ο Aerobin είναι η νέα επαναστατική μέθοδος συγκράτησης απορριμμάτων από το σπίτι και τον κήπο που επιτρέπει στα νοικοκυριά να ανακυκλώνουν αποτελεσματικά οργανικά συστατικά στο σπίτι – για πρώτη φορά αποτελεσματική παθητική αερόβια κομποστοποίηση και ένα πραγματικό πλεονέκτημα για το περιβάλλον.

Πώς βοηθά το Aerobin στην προστασία του περιβάλλοντος;
Η χρήση ενός κάδου Aerobin βοηθά το μέσο νοικοκυριό να στρέψει το 50% των απορριμμάτων του μακριά από την χωματερή, στο κομπόστ. Ο Aerobin κομποστοποιεί αερόβια, μια διαδικασία αποσύνθεσης που δεν αναδίδει τα ισχυρά, επικίνδυνα, αέρια του θερμοκηπίου όπως συμβαίνει όταν τα οργανικά απορρίμματα αποσυντίθενται αναερόβια στη χωματερή. Αυτό σημαίνει ότι κομποστοποιώντας σε έναν κάδο Aerobin, μειώνετε τις εκπομπές άνθρακα του νοικοκυριού σας. Το οργανικό κομπόστ και τα αραιωμένα Στραγγίσματα που παράγει ο Aerobin μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό βελτιωτικό εδάφους στον κήπο. Χρησιμοποιώντας κομπόστ βοηθάτε επίσης στην εξοικονόμηση νερού με τον ίδιο τρόπο όπως όταν βάζετε επιστρώματα στον κήπο σας.

Πού σχεδιάστηκε;
Ο Aerobin εφευρέθηκε και σχεδιάστηκε στην Αυστραλία που έχει ευρεία γκάμα κλιματικών συνθηκών, από πολύ καυτά καλοκαίρια μέχρι πολύ κρύους χειμώνες, ιδίως στις νότιες, ορεινές περιοχές. Όμως, έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ακόμα και τον χειμώνα, ενσωματώνοντας ενιαία θερμομόνωση στα δικέλυφα τοιχώματα και το καπάκι του.

Τι μπορώ να βάλω μέσα του;
Ο Aerobin δέχεται οικιακά οργανικά υπολείμματα και κήπου. Φλούδια ζαρζαβατικών, υπολείμματα τροφών, μαλακά πράσινα κλαδέματα απ’ τον κήπο, κομμένο γρασίδι, εφημερίδες, φύλλα και ούτω καθ’ εξής. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το «Τι μπορεί να μπει στον κάδο;» στο φυλλάδιο οδηγιών που συνοδεύει κάθε νέο κάδο Aerobin και το έντυπο «Κομποστοποίηση με τον Aerobin» που επίσης συνοδεύει κάθε νέο κάδο Aerobin. Και τα δύο παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του Aerobin – www.aerobin400.com

Μπορώ να βάλω μέσα κρέας, εσπεριδοειδή, κρεμμύδια;
Ναι. Μικρές ποσότητες κρέατος είναι δεκτές αλλά δε συστήνουμε την τοποθέτηση κρεατικών στον Κάδο Κομποστοποίησής σας καθώς το κρέας θα προσελκύσει τρωκτικά. Στην περίπτωση όμως, που επιλέξετε να κάνετε κάτι τέτοιο, το κρέας θα πρέπει να είναι ανάμεικτο με μεγάλη ποσότητα φυτικής ύλης. Παρακαλούμε όπως τηρείτε τα κατάλληλα μέτρα όταν χειρίζεστε το κομπόστ. Τα Εσπεριδοειδή και τα Κρεμμύδια είναι εντάξει, και τα δύο θα κομποστοποιηθούν γρηγορότερα αν χοντροκοπούν πριν τοποθετηθούν στον Aerobin.

Πόσο καιρό παίρνει για να αποσυντεθεί το κομπόστ;
Ο Aerobin θα παράγει το πρώτο κομπόστ σε περίπου δώδεκα βδομάδες από τη στιγμή που το υλικό θα πρωτοτοποθετηθεί στον κάδο. Όμως, είναι ένας συνεχής κύκλος, τροφοδοτείται από το πάνω μέρος και παράγει κομπόστ από το κάτω, όλο το χρόνο.

Τι είναι τα Στραγγίσματα;
Τα Στραγγίσματα είναι το θρεπτικό υγρό που προέρχεται από το κομπόστ καθώς αυτό αποσυντίθεται και συγκεντρώνεται στο Δοχείο Στραγγισμάτων στη βάση του Aerobin σας. Τα Στραγγίσματα είναι μια πλούσια πηγή μικροοργανισμών και ανόργανων θρεπτικών συστατικών για τον κήπο σας.

Τι κάνω τα Στραγγίσματα;
Αραιώστε τα Στραγγίσματα με νερό 1:20 και στη συνέχεια, τοποθετήστε κατευθείαν πάνω στα παρτέρια του κήπου, στους λαχανόκηπους ή στις γλάστρες σας με ένα ποτιστήρι. Τα Στραγγίσματα όμως, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ποτέ σε σπρέι καθώς τα σωματίδια που μεταφέρονται με τον αέρα μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα. Ακολουθήστε τα κατάλληλα μέτρα χειρισμού.

Πώς βγάζω το κομπόστ;
Υπάρχουν σημεία πρόσβασης στο κάτω μέρος του κάδου και στις δύο πλευρές. Σηκώστε το τμήμα κάθετα, χρησιμοποιώντας τη λαβή, για να απασφαλίσει, στη συνέχεια τραβήξτε τα απασφαλισμένα τμήματα προς τα έξω και μακριά από τον κάδο. Όταν επανατοποθετείτε το τμήμα, φροντίστε ώστε πρώτα να το σπρώξετε προς τα μέσα, μετά προς τα κάτω σταθερά. Θα αισθανθείτε ένα ελαφρύ κλικ καθώς το τμήμα ασφαλίζει, πράγμα που εμποδίζει την ανεπιθύμητη είσοδο κατοικίδιων ή παρασίτων.

Μπορώ να βάλω περιττώματα ζώων μέσα;
Στις περισσότερες δικαιοδοσίες είναι παράνομο να βάλετε περιττώματα σαρκοβόρων (ζώο που τρέφεται με κρέας) στον Aerobin. Φυτοφάγων όμως, (κοπριά ζώων που τρέφονται με χορτάρια/φυτά, π.χ. κοπριά αλόγων, βοοειδών, κατσικών, προβάτων, πουλερικών, κτλ) μπορούν να τοποθετηθούν. Πρέπει να θυμάστε ότι όλα τα περιττώματα ζώων ενδεχομένως να μεταφέρουν παθογόνα, όπως και το ολοκληρωμένο κομπόστ και πρέπει να λαμβάνονται πάντα τα κατάλληλα όταν το αγγίζετε. Βλέπετε το φυλλάδιο οδηγιών που συνοδεύει το νέο σας Aerobin για τα κατάλληλα μέτρα χειρισμού.

Πώς μπαίνουν μέσα τα σκουλήκια;
Ουσιαστικά, ο Aerobin δεν χρειάζεται σκουλήκια για να λειτουργήσει και θα αποσυνθέσει οργανικό υλικό χωρίς αυτά. Όμως, τα σκουλήκια είναι ωφέλιμα σε κάθε κομποστοποίηση και οι μικρές τρύπες στο κάτω μέρος του Aerobin ενδεχομένως να επιτρέψουν να μπουν σκουλήκια.

Θα σκοτώσει τα σκουλήκια;
Τα σκουλήκια μπορεί να πεθάνουν εάν τοποθετηθούν στο πάνω μέρος του κάδου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επιτυγχάνονται με την αερόβια κομποστοποίηση. Όμως, τα σκουλήκια επιβιώνουν και ευημερούν στο κάτω μέρος του κάδου και θα βοηθήσουν κατά πολύ τη διαδικασία κομποστοποίησης. Το υπέροχο με τον Aerobin είναι ότι δεν χρειάζεται να φροντίζετε τα σκουλήκια ή ν’ ανησυχείτε που τα αφήνετε μόνα τους όταν φεύγετε διακοπές.

Ο πνεύμονας γυρίζει;
Ο Aerobin έχει έναν στατικό πνεύμονα που είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να επιτρέπει τον παθητικό αερισμό σε όλη τη μάζα του κομπόστ, οπότε δεν χρειάζεται ούτε γύρισμα, ούτε ανάδευση.

Χρειάζεται να συνδεθεί με ρεύμα;
Όχι - Ο Aerobin λειτουργεί με το φυσικό αποτέλεσμα της αερόβιας αποσύνθεσης μικροοργανισμών και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από την πρόσθεση των οργανικών απορριμμάτων από την κουζίνα και τον κήπο σας.

Πώς εισέρχονται οι μικροοργανισμοί;
Μικροοργανισμοί υπάρχουν παντού, τριγύρω μας, στον αέρα, στο σπίτι και στον κήπο, οπότε θα υπάρχουν ήδη στον Aerobin καθώς και σε οποιοδήποτε οργανικό υλικό ρίξετε μέσα στον Aerobin. Παρακαλούμε όπως μελετήσετε το «Κομποστοποίηση με τον Aerobin». Ο τρόπος που αυτοί οι μικροοργανισμοί εισέρχονται είναι λοιπόν, συνέπεια του τρόπου με τον οποίο λειτουργείτε και συντηρείτε τον Aerobin σας – και πάλι, παρακαλούμε όπως μελετήσετε το «Κομποστοποίηση με τον Aerobin».

Πρέπει να τον διατηρώ στον ήλιο;
Όχι - Δεν είναι απαραίτητο. Όμως, λόγω της ξεχωριστής θέσης του καθενός, μπορεί να βρίσκεται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως, υπό μερική σκιά ή πλήρη σκιά. Η θερμότητα μέσα στον Aerobin προέρχεται από τους μικροοργανισμούς που αποσυνθέτουν τα οργανικά υλικά, όχι από τον ήλιο. Η ενιαία θερμομόνωση κρατάει τη θερμότητα μέσα - ακόμα και σε δροσερά κλίματα.

Γιατί άλλοι κατασκευαστές κάδων κομποστοποίησης λένε ότι οι δικοί τους κάδοι πρέπει να μείνουν στον ήλιο;
Μάλλον γιατί οι κάδοι τους δε δουλεύουν αρκετά καλά ώστε η δραστηριότητα των μικροοργανισμών να δημιουργήσει βέλτιστες θερμοκρασίες κομποστοποίησης. Με τον Aerobin, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί οι μικροοργανισμοί ευημερούν όταν έχουν αρκετό αέρα, και αυτές είναι μία από τις βασικές αρχές στο σχεδιασμό του Aerobin.

Εκτός από τη ροή του αέρα, τι άλλο είναι σημαντικό για μια πετυχημένη κομποστοποίηση;
Τέσσερις παράγοντες κλειδιά: (1) Η ροή του αέρα, (2) Η θερμοκρασία, (3) Η υγρασία και (4) Το οργανικό υλικό που προστίθεται στον κάδο. Ο τέταρτος παράγοντας, η τακτική προσθήκη οργανικών υπολειμμάτων, είναι στο χέρι σας.

Πώς φροντίζει γι’ αυτούς τους παράγοντες κλειδιά ο Aerobin;
Λόγω του πατενταρισμένου πυρήνα αερισμού, ο Aerobin διατηρεί σταθερές θερμοκρασίες μεταξύ 50 και 70 βαθμών Κελσίου όταν κομποστοποιεί πρόσφατα προσθεμένα υλικά. Επειδή ο Aerobin ανακυκλώνει την υγρασία και δεν την αφήνει να διαφύγει, τα επίπεδα υγρασίας διατηρούνται καλύτερα, επιταχύνοντας την ταχύτερη κομποστοποίηση. Πανεπιστημιακά πειράματα έδειξαν ότι ο Aerobin διατηρεί την περιεκτικότητα σε υγρασία μεταξύ 50% - 60% (Σχετική Υγρασία). Επίπεδα κάτω του 30% αποτελούν κίνδυνο της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, λόγω της πιθανότητας να μεταφερθούν από τον αέρα σπόρια μυκήτων και μικροοργανισμοί.

Πώς σκοτώνει τα περισσότερα ζιζάνια και σπόρια;
Ναι - Ο Aerobin χρησιμοποιεί μια φυσική διαδικασία αερόβιας αποσύνθεσης χρησιμοποιώντας αερόβιους μικροοργανισμούς που παράγουν φυσικά θερμοκρασίες έως 70 βαθμούς, αρκεί να υπάρχουν αρκετά οργανικά υπολείμματα, οξυγόνο και υγρασία μέσα στο σύστημα.

Όντως αποσυνθέτει εφημερίδα;
Ο Aerobin θα αποσυνθέσει όλα τα οργανικά υπολείμματα, ανάμεσά τους εφημερίδες και χαρτόνι. Οι εφημερίδες θα πρέπει να είναι τσαλακωμένες σε μπάλες. Εάν προσθέσετε μεγάλη ποσότητα εφημερίδων μία φορά χωρίς καθόλου υγρό υλικό ζαρζαβατικών ή φυτών, θα πρέπει να ψεκαστεί λίγο νερό πάνω στην εφημερίδα, μόλις αρκετό για να την μουσκέψει εντελώς. Δείτε το «Κομποστοποιώντας με τον Aerobin».

Πώς μπορώ να αγοράσω έναν Aerobin;
Για να αγοράσετε τον δικό σας Aerobin πηγαίνετε στη διεύθυνση www.aerobin400.com και ανοίξτε το «ΑΓΟΡΑ». Η αποστολή θα γίνει κατευθείαν στο σπίτι σας ή οπουδήποτε ορίσετε εσείς.

Πρέπει να τον τοποθετήσω πάνω σε τούβλα;
Ο Aerobin μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οποιαδήποτε επίπεδη σταθερή επιφάνεια (τσιμεντένια δρομάκια, πλακάκια, στηρίγματα) – όχι απευθείας επάνω στο χώμα. Ο Aerobin θα πρέπει να στηρίζεται περιμετρικά και κάτω από το Δοχείο Στραγγισμάτων. Ένας γεμάτος Aerobin μπορεί να ζυγίζει μέχρι 400 κιλά!

Πόσα άλλα μεγέθη κυκλοφορούν;
Αυτή τη στιγμή ο Aerobin κυκλοφορεί σε ένα μέγεθος – των 400 Λίτρων.

Πόσο καιρό θα μου πάρει να τον γεμίσω;
Ο Aerobin δέχεται μέχρι 400 κιλά οργανικών απορριμμάτων την κάθε φορά, αλλά η διαδικασία είναι συνεχόμενη και οι μελέτες δείχνουν ότι ο Aerobin μπορεί να διαχειριστεί μέχρι 3 τόνους οργανικών υπολειμμάτων το χρόνο, πολύ περισσότερα από όσα παράγει το μέσο νοικοκυριό.

Μπορώ να τον αποσυναρμολογήσω για να τον μεταφέρω;
Ο Aerobin είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να είναι ασφαλής για τα παιδιά και ασφαλίζει ώστε παιδιά και κατοικίδια να μην μπορούν να τον αποσυναρμολογήσουν, ενδεχομένως χύνοντας το κομπόστ. Έτσι, η αρχική θέση θα πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά. Όμως, όταν είναι άδειος, ο κάδος ζυγίζει μόνο 26 κιλά μπορεί να μεταφερθεί με ανάλογη προσοχή.

Πόσο χρόνο θα μου πάρει να τον συναρμολογήσω;
Ο Aerobin είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να συναρμολογείται εύκολα από τους πελάτες, όμως, παρακαλούμε όπως μελετήσετε τις οδηγίες πριν ξεκινήσετε την συναρμολόγηση. Η συναρμολόγηση θα πρέπει να πάρει περίπου πέντε λεπτά.

Πόσο καιρό εγγύηση έχει η μονάδα;
Ο Aerobin έχει εγγύηση 3 ετών για κατασκευαστικά ελαττώματα ή ελαττώματα υλικού κατασκευής.

Είναι εγγυημένο ότι παράγει καλό κομπόστ;
Ο Aerobin έχει δοκιμαστεί σε σύγκριση με κορυφαίους κομποστοποιητές ανά τον κόσμο και λειτούργησε καλύτερα, συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής υπέροχου κομπόστ που έφτασε στην βαθμίδα Rottegrad 4 (μία βαθμίδα κάτω από την κορυφαία) μετά από μόλις 13 εβδομάδες. Το πείραμα έδειξε ότι θα είχε επιτευχθεί και η βαθμίδα Rottegrad 5 αν υπήρχε λίγο περισσότερος χρόνος.

Πόσο θα κρατήσει;
Ο Aerobin είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με σταθεροποιημένο UV, και παρεμφερή προϊόντα όπως οι Wheelie Bin και τα καφάσια για το γάλα που έχουν κατασκευαστεί από το ίδιο υλικό, ο Aerobin θα κρατήσει για χρόνια και χρόνια, αλλά όπως κάθε πράγμα, η ζωή του θα καθοριστεί από την φροντίδα του.

Μπορώ να βάλω μέσα γαλακτοκομικά προϊόντα;
Ο Aerobin λειτουργεί με την αερόβια διαδικασία κατά την οποία ελαχιστοποιούνται οι οσμές, σε αντίθεση με την αναερόβια διαδικασία που λαμβάνει χώρα στις χωματερές, όταν το υλικό γίνεται γλοιώδες και δύσοσμο. Όμως, ακόμα και στην αερόβια διαδικασία τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να αναδύουν μια δυσάρεστη οσμή όταν αποσυντίθενται, και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε μέρη όπου η οσμή δε θα ενοχλεί κανέναν. Καλύτερα να τα αποφεύγετε για να αποφεύγετε το πρόβλημα.

Μπορώ να βάλω περιοδικά μέσα;
Δυστυχώς, λόγω των μελανιών και του χαρτιού που χρησιμοποιείται, δε συστήνονται τα περιοδικά, εκτός αν έχουν συγκεκριμένα την ένδειξη βιοδιασπώμενα.

Μπορώ να τον κρατήσω σε εσωτερικό χώρο;
Ο Aerobin χρησιμοποιεί μια αερόβια διαδικασία που σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη ροή αέρα και αν κρατηθεί μέσα στο σπίτι, ενδεχομένως να γίνει αντιληπτή μια οσμή κομποστοποίησης, οπότε καλύτερα να κρατείται εκτός σπιτιού.

Δέχεται κομμένο γρασίδι;
Ο Aerobin είναι ιδανικός για την κομποστοποίηση κομμένου γρασιδιού (και θα αποσυνθέσει το κομμένο γρασίδι πολύ γρήγορα) αλλά το κομμένο γρασίδι από μόνο του δε θα παράγει πλούσιο κομπόστ, οπότε προτείνουμε την ανάμειξη με άλλα απορρίμματα από τον κήπο και το σπίτι. Προσθέστε μπάλες εφημερίδας για να εξισορροπήσουν την περιεκτικότητα σε υγρασία, εάν το κομμένο γρασίδι είναι η μόνη μορφή απορριμμάτων προς κομποστοποίηση. Παρακαλούμε όπως μελετήσετε το «Κομποστοποίηση με τον Aerobin».

Μπορώ να βάλω μέσα στάχτες από το τζάκι ή την ψησταριά;
Ναι, δεδομένου ότι οι στάχτες είναι κρύες. Οι ζεστές στάχτες θα βλάψουν το πλαστικό και θα ακυρώσουν την εγγύηση. Η μεγάλη ποσότητα στάχτης θα επιβραδύνει επίσης, τη διαδικασία κομποστοποίησης, οπότε να προσθέτετε στάχτη με μέτρο και ανάμεικτα με φυτική ύλη.

Αν κατά λάθος σπάσω ένα κομμάτι – μπορώ να βρω ανταλλακτικά;
Ο Aerobin είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και δεν θα πρέπει να σπάσει, εκτός αν υποστεί κακή μεταχείριση. Στη δυσάρεστη περίπτωση που σπάσει κάποιο κομμάτι όμως, διατίθενται ανταλλακτικά με χρέωση. Για βοήθεια, απλά στείλτε email στο γραφείο εξυπηρέτησης του Aerobin στο info@aerobin400.com ή χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο «Επικοινωνία» στην ιστοσελίδα www.aerobin400.com.

Πόσα Στραγγίσματα κρατάει το δοχείο;
Ο Aerobin διαθέτει ένα δοχείο Στραγγισμάτων χωρητικότητας 15 λίτρων.

Πόσο καιρό θα πάρει για να γεμίσει το δοχείο με τόση ποσότητα στραγγισμάτων;
Εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας των υλικών που τοποθετείτε μέσα στον κάδο. Με μέση περιεκτικότητα σε υγρασία και ένα ισορροπημένο μείγμα υγρών και στεγνών υλικών, να περιμένετε ότι το δοχείο στραγγισμάτων θα κάνει δύο ή τρεις μήνες για να γεμίσει. Θα γεμίσει γρηγορότερα αν προσθέσετε περισσότερα απορρίμματα κουζίνας τα οποία περιέχουν περισσότερη υγρασία από τις εφημερίδες ή τα φύλλα από τον κήπο, ας πούμε.

Πώς βγάζουμε τα στραγγίσματα;
Τα στραγγίσματα περιέχουν μικροοργανισμούς και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά και σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλείας. Αναφερθείτε στο φυλλάδιο οδηγιών που συνοδεύει το προϊόν για πληροφορίες σχετικά με τον ασφαλή χειρισμό των στραγγισμάτων. Για να πάρετε τα στραγγίσματα, συνδέστε ένα κομμάτι σωλήνα ποτίσματος για τον κήπο ½ ίντσας στο στόμιο εκροής στη μία γωνία της βάσης του Aerobin και βάλτε το άλλο άκρο του με κλίση σε ένα χαμηλό, ρηχό πιάτο ή ποτιστήρι. Στρίψτε το εξωτερικό κάλυμμα του στομίου μέχρι να χυθούν τα στραγγίσματα. Στρίψτε το προς την αντίθετη φορά για να σταματήσει η ροή.

Το δοχείο στραγγισμάτων πιάνει λάσπη;
Μπορεί να συσσωρευτεί λίγη λάσπη με τον καιρό, τα υπολείμματα μικρών σωματιδίων οργανικού υλικού. Το δοχείο στραγγισμάτων μπορεί να ξεπλένεται μία ή δύο φορές το χρόνο, τοποθετώντας έναν σωλήνα στο στόμιο και αφήνοντας το νερό να τρέξει για λίγα λεπτά.

Μήπως χρειάζομαι δύο κάδους;
Ο Aerobin έχει σχεδιαστεί για να συγκεντρώνει τα οργανικά απορρίμματα της κουζίνας και του κήπου ενός μέσου νοικοκυριού με κήπο. Ενδεχομένως να χρειαστούν περισσότεροι κάδοι για μεγαλύτερες οικογένειες, τίτλους ιδιοκτησίας για αποκλειστική κατοχή και χρήση κατοικίας και μεγαλύτερους κήπους ή ιδιοκτησίες.

Από πού μπορώ να πάρω απαντήσεις σε περαιτέρω ερωτήματα;
Ιστοσελίδα: www.aerobin400.com
Email: info@aerobin400.com

Πόσος καιρός θα χρειαστεί για να απαντηθούν τυχόν περαιτέρω ερωτήσεις;
Η GEM πασχίζει να απαντήσει σε όλα τα e-mail με ερωτήσεις εντός μίας εργάσιμης ημέρας.